Facebook a blocat accesul jocului de cruce la conturile de facebook ale jucătorilor,
astfel că
Jucătorii care au folosit doar facebook pentru autentificare și nu au avut o adresă de email asociată, au pierdut accesul la cont și la puncte.
Jucătorii care au avut o adresa de email, pot folosi noua formă de autentificare cu facebook unde pot inclusiv sa-și modifice numele care va fi afișat pe joc.
Este obligatoriu să permiteți accesul la adresa de email pentru a evita pe viitor situația neplăcută în care am ajuns acum.

La mulți ani dragi iubitori ai jocului de cărți, cruce!
Din nefericire colaborarea noastră (de mai bine de 10 ani) cu Facebook se apropie tot mai mult de final.
Din 1 Martie (sau chiar mai repede) jocul nu va mai fi disponibil pe platforma Facebook/Meta și e posibil ca nici autentificarea cu facebook să nu mai fie funcțională.
Pentru a nu pierde punctele, jucătorilor fără adresă de email li se va solicita automat să se reautorizeze astfel încât ulterior să poată primi un email cu o parolă de acces
sau,
pot opta pentru autentificarea prin alte mijloace disponibile (google, discord, apple).
Dacă punctele NU sunt o problemă atunci ne găsiți în continuare pe
tromf.ro
google play (android)
apple store (iOS)
Vom reveni cu mai multe detalii pe parcurs, și evident, dacă este ceva ce putem face mai bine, noi suntem deschiși la ideile și propunerile voastre.

Noroc la joc!

Sperăm ca noua interfață să fie ceva mai atractivă

Cui prodest? (din limba latină. „cine beneficiază?”)
Jocul de Cruce a apărut într-o cârciumă acum 400 de ani și era jucat de oameni de rând, modești, din popor.
Regulile jocului au fost transmise din generație în generație prin viu grai, până în zilele noastre iar documentarea jocului a fost mai degrabă precară.
Am putea spune, așadar, că regulile jocului ar putea fi imposibil de știut cu exactitate, suferind dealungul timpului modificări.
Jocul de Cruce a fost practicat de multe ori cu mize de diferite valori, în special bani și bijuterii, iar practicanții obijnuiau să ajusteze regulile din mers în funcție de evoluția situației la masa de joc.
Atunci când cărțile erau prea slabe, era prilejul perfect de a inventa sau invoca o nouă "regulă" în încercarea de a reduce pierderile.
-Știați că se refac cărtile dacă am 3 nouari?!
-Nu știam, așa o fi?!
-Așa este!
-Ei bine, dacă spui tu că așa este, așa o fi!
Dar nu era așa.
Vorbitul în cărti era mereu interzis dar asemenea "reguli" erau uneori invocate. Chiar dacă refuzate de oponenți, puteau transmite partenerului că "joacă singur" iar astfel de informații puteau fi vitale.
O sumedenie de "reguli" similare au început să fie inventate, dezvoltate si invocate cu scopul de a frauda.
Ca să-nțelegem care sunt regulile false din jocul de Cruce, tot ce trebuie să facem este să ne gândim la care ar fi motivul pentru care o astfel de regulă ar putea să existe? Pe cine avantajează o astfel de regulă? Avantajează un jucător inteligent și experimentat, sau un jucător aflat pe punctul de a-și pierde banii?
Cui prodest?

Acum si posibilitatea de a trimite un link direct spre masa de joc folosind WhatsApp, Messenger sau orice alta forma de comunicare instalata in telefon

Pentru a proteja identitatea jucătorilor, tromf.ro va afișa doar numele de botez, iar in locul pozei de profil, fiecare va avea asociată o imagine unică (identicon), generată de sistem. Dacă în urma modificărilor întâmpinați probleme, nu ezitați să ne contactați. Baftă la cărți

Posesorii de iOS pot să instaleze acum jocul de cruce dar e putin mai dificil, aici e un video care descrie procesul

Jucatorii pot acum să instaleze jocul de Cruce pe device-urile mobile si desktop mult mai usor având în vedere avansul tehnologic și ultimele modificări de pe tromf.ro
De asemenea, autentificarea cu Google e acum disponibilă.
Mai jos sunt imagini

Probabil mulți ați observat deja modificările din ultimele zile.
Unul din principalele obiective a fost optimizarea consumului bateriei având în vedere numărul tot mai mare de jucători care folosesc deviceuri mobile Totodată sperăm că e un design plăcut și ușor de folosit.
Pentru orice probleme sau sugestii. nu ezitați să ne contactați, chiar dacă nu reușim să răspundem tuturor, mesajele voastre sunt citite și luate in considerare.
Baftă la cărți bune

Jocul de cruce disponibil acum și pe telefoanele mobile cu Android.
Faptul că aplicația nu e gratuită poate fi privit ca un prilej pentru voi de a susține și încuraja proiectul și munca din spatele lui.
Aplicația nu are reclame.
Fiind prima versiune poate ca nu toate sunt perfecte dar toate erorile raportate sunt luate in considerare si orice upgrade va fi gratuit
https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.tromf.cruce

La cererea jucătorilor, acum se pot creea mese de joc în care nimeni nu mai poate trișa.
Inițial opțiunea va fi bifată pentru că majoritatea jucătorilor s-au obijnuit deja așa. Pentru a dezactiva trișarea va trebui să debifați opțiunea [Trișare].
Mesele de joc cu semnul (-3) sunt mese în care este permisă trișarea, evident, cu riscul penalizării

Inevitabilul s-a produs.
Jocul de cruce are acum un site web dedicat unde ne propunem să publicăm informații referitoare la jocul de cruce, informații care până acum erau împrăștiate prin internet, le vom aduce într-un singur loc..
Pe site se va găsi un tutorial de joc, anunțuri despre jocul de cruce online și informațiile cu privire la organizarea campionatelor..
Saitul poate fi accesat și de pe telefoanele mobile..
tromf.ro

Pentru jucătorii de cruce a fost adăugat zilele trecute un buton de fullscreen. Nici nu aș fi postat asta aici, dar aparent butonul face minuni pe telefoane deși inițial butonul a fost creat doar pentru jucătorii de pe facebook care folosesc calculatoare

Pentru jucătorii care vor să aibe Cruce ca aplicație pe telefonul android sau iOS (etc). În imagini aveți 3 pași simpli pentru a face asta.
Pentru început trebuie să intrați pe joc folosind Google Chrome (găsiți in store, e free)
tromf.ro/cruce/ e adresa jocului
și mai departe urmați pașii din imagine.
Lăsați comentarii dacă întâmpinați probleme

tromf.ro oferă acum posibilitatea de a juca și cruce în 2.
Probabil ai uitat deja regulile având în vedere că de câțiva ani jucăm doar cruce în 4. N-o să le explic. Te las pe tine să experimentezi și să-ți aduci aminte cum se joacă.
Ne vedem la joc,
Baftă

O nouă versiune a jocului se află deja pe ecranele jucătorilor.

Ne vedem la joc,
Baftă!

S-au făcut optimizări pentru dispozitivele cu touchscreen (smartphone și tablete în special)
Practic s-au mărit butoanele de joc, mai puțin cărțile care erau deja destul de mari.
Pentru a putea juca de pe Android, instalați google chrome (versiunea mobilă).
Pe smartphone-urile mai slabe va merge puțin sacadat dar e acceptabil

S-a încheiat campionatul din iarnă la cruce online.
Mai jos puteţi vedea clasamentul final.
Felicitări Negru Sorin Alexandru.
Mulţumiri tuturor pentru participare.
Mulţumiri lui Zvonca Valentin şi Marcel Greţieş pentru atmosferă.

Nu știu câți din voi ați auzit de iber/mărite.
Ei bine, e o regulă în joc care spune că trebuie să joci tot timpul o carte mai mare decât cea mai mare carte de jos în cazul în care ai culoarea cerută și în cazul în care jos nu s-a jucat un tromf peste culoarea cerută.
Inițial jocul e fără iber asa că obțiunea trebuie bifată pentru a impune regula.

Pentru discutii si organizare de turnee dati join la grupul jucatorilor de cruce de pe facebook
groups/tromf

Au fost făcute câteva ajustări la lista de mese create.
Din cauza numărului mare de mese create, cele de jos nu se puteau vedea decât cu scroll in timp ce pe margini era un spaţiu liber. S-a schimbat designul pentru a ocupa tot spaţiu disponibil.

Au fost adaugate câteva noi facilităţi. Partenerul primului jucator poate alege să bată sau să taie cărţie:

Dacă sunt tăiate fiecare jucător va primi câte 3 cărţi urmând ca licitaţia să înceapă iar după alegerea tromfului să fie împărţite şi restul cărţilor. Dacă sunt bătute fiecare jucător va primi câte 6 cărţi. Câştigătorul licitaţiei va alege tromful ieşind cu prima carte.

Înainte ca pachetul de cărţi să fie impărţit e singurul moment în care numele jucătorilor apare pe chat, in rest fiecare jucător va posta mesaje anonime pentru a se evita vorbitul în cărţi.

Dacă partida de joc e la început (0-0) fiecare jucător poate face schimb de poziţie cu un alt jucător.

a fost integrat aşa numitul Achievements API de la facebook,
altfel spus, fiecare jucător este premiat în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară în joc.
Pentru asta a fost modificat aproape în totalitate sidebarul astfel încât fiecare utilizator să poată vedea lista de 'premii' pe care jucătorii le-au acumulat.
În imaginea de jos se poate vedea noul sidebar în două ipostaze

În continuare se păstrează opţiunea de a trişa în joc însă de data aceasta vor fi validate cărţile care pot fi jucate iar în cazul în care este aleasă o carte invalidă se va da un avertisment urmând ca mai apoi adversarii să fie responsabili pentru penalizare.

Au fost şterse punctele tuturor jucătorilor.
A fost introdus un nou sistem de punctare astfel: dacă până acum se acordau câte 2 puncte câstigătorilor şi câte 1 punct pentru învinşi, acum fiecare primeşte numărul de puncte pe care le-a acumulat până la finalul partidei.
Daca partida s-a terminat cu 11 - 5, câştigătorii primesc câte 11 puncte iar învinşii câte 5.

cruce onlin de pe o tabletă

De azi puteţi customiza jocul pe care îl creaţi:

  1. parolă pentru a permite doar prietenilor să intre în joc.
  2. alege timpul alocat fiecărui jucător pentru a juca (dacă jucătorul depăşeşte timpul de gândire este scos afară dar are posibilitatea de a reveni)
  3. lungimea jocului în puncte, 6, 11 sau 21. Câştigă echipa care ajunge prima la acel număr de puncte setat.

După lupte seculare care au durat 'câteva ore', am reușit să pun aplicația pe o adresă decentă, de azi puteți juca cruce pe tromf.ro

După cum probabil unii dintre voi ați observat deja, am publicat o nouă interfață pentru pomenire, mult mai luminoasă și mult mai frumoasă.
Una din avantajele majore pe care le are e viteza de încărcare sporită (se încarcă de 10 ori mai repede decât versiunea precedentă).
Sper să vă placă!

Harta jucătorilor de cruce din România

  1. Timiş
  2. Bihor
  3. Cluj

Jocul de cruce disponibil acum pe facebook
apps.facebook.com/cruce_online
http://www.facebook.com/appcenter/cruce_online

Jocul are o noua interfață

Am creat pagina de facebook a jocului

Jocul de cruce online va fi găzduit de somee.com pe cruce.somee.com
Este posibila autentificarea doar cu facebook

Primul concept al jocului de cruce online